De Austin A30-A35 Eigenarenclub Jubileert

Categorie: Clubnieuws 2021

Dit jaar bestaat onze club 40 jaar! 

Het Begin
De Austin A30-A35 Eigenaren Club is in september 1981 opgericht. Vijf eigenaren van een Austin A30-A35 kwamen destijds in contact met elkaar via de Austin A30 A35 Owners Club.


een aantal van de oprichters van onze club

De Britse Austin A30-A35 owners club was 10 jaar eerder opgericht om het in stand houden van deze leuke autotjes te bevorderen. Er werden toen bijeenkomsten georganiseerd waarbij enthousiaste leden elkaar hielpen met het verkrijgen van onderdelen, vraagstukken en ander advies. Dit was ook het idee van de opzet van de Nederlandse club. Er werd een advertentie geplaatst in een landelijk dagblad. Met het doel eigenaren te verbinden en ervaringen, advies en onderdelen uit te wisselen. Aan het einde van dat jaar waren 75 Austins bekend bij de club. Dit aantal steeg gestaag en ook op de evenementen kwamen steeds nieuwe gezichten. Op de hoogtij dagen telde onze club zo'n 150 leden. Nu is dit gedaald naar ongeveer 80 leden. Er worden nog altijd kampeer evenementen, ritjes en andere bijeenkomsten georganiseerd. Ook hebben wij een clubblad wat 4 maal per jaar onder onze leden word verspreid. Dit blad bevat artikelen die door onze leden geschreven worden. Dit bestaat uit technische artikelen, weetjes, tips en bijvoorbeeld reisverslagen.

Volgens de RDW zijn er ongeveer 125 Austin A30 en A35's geregistreerd, echter dit is lastig nagaan omdat ze onder verschillende namen in de database te vinden zijn.

 

De Austinfo
De uitgave van ons clubblad de Austinfo startte in december van 1982 met nieuws uit eigen land en vertaalde artikeltjes van de Britse Club. Samengesteld door Jan en Henk als redactie. Toen verscheen het boekje 3 maal per jaar, aangevuld met een nieuwsbrief.

 
Cover van de eerste Austinfo

Het jubileum jaar
Een bijzonder jaar in veel opzichten, natuurlijk willen we een dergelijke mijlpaal vieren maar dat lijkt nog niet heel goed mogelijk. Wij proberen dit jaar ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan een evenement te houden. Of dit gaat lukken is natuurlijk de vraag. Ons vorige jubileum was ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan.

Het vorige jubileum werd gevierd in Akersloot. Zie alle foto's hier: Lustrum weekend, Akersloot 2016

Tijdens onze vorig lustrum evenement waren een heel aantal Internationale bezoekers. Dit hele weekend kon er gekampeerd worden op een camping in Akersloot waarbij lekker eten en gezellig kletsen met mede Austin enthousiastelingen/eigenaren centraal stond. Ook zijn er tijdens dit weekend leuke uitjes georganiseerd zoals een rit door Noord-Holland met een bezoek aan een molen. Een bezoek aan Bergen aan Zee mocht ook niet ontbreken. Wij hopen dat het 40 jarig Lustrum op een zelfde wijze gevierd kan worden. Of dit door kan gaan, zal later nog gecommuniceerd worden. In onze kalender op deze site vind u meer informatie over dit evenement.

 

 

 

Hits: 6807